jönköping

nu sitter jag nere i den fin fina staden jönköping hos min fin fina syster.

direkt när jag kom så satte vi oss och fikade på claras, en kompis till emelie var med. det var roligt att se vad det är för människor som hon umgås med egentligen. hur som helst gick timmarna ganska fort, tillsut tog vi bussen upp längs den låånga backen till lägenheten och nu sitter vi här, har nyss ätit scones och ikväll väntar nog film och allmänt mys. brasan skippar vi i år.

28 skoldagar kvar

okej, uppdateringen har inte varit på topp dom senaste dagarna. det den närmaste tiden ser det inte ut att bli bättre.

men allting flyter på ganska bra just nu, korta skoldagar (28 skoldagar kvar till sommarlov!) och inte allt för mycket plugg eftersom många av proven är nationella och inte direkt går att plugga till. och det blir bara varmare och varmare, har köpt en ny klänning som jag ska bo i under sommaren och i helgen åker jag ner till den fina staden jönköping. jag ska hälsa på systra mi och gå på festilval (jag lovar att det kommer fotas lite också), det kan inte bli annat än bra!

nada inspiration

jag har precis varit ute och övningskört för första gången på evigheter, och det blev bara ett motorstopp. jag måste erkänna att det känns ganska bra.

helgen har gått för fort som vanligt. jag har slappat, solat, städat och pluggat. och jag vill fota, men har ingen inspiration. jag vill inte ta fler naturbilder just nu. mer människor. men jag vet inte hur. frustrerande!


aj

det är suger rent ut sagt. jag ligger hemma i magkatarr som inte vill ge med sig.

det började igår kväll, när jag för en gångs skull var hemma själv och hade några av klasskompisarna här. vi hade jätte trevligt, men för min del hade det ju varit väldigt mycket roligare om jag inte hade behövt spendera stor del av kvällen antligen uppe på mitt rum, liggandes i soffan eller på golvet med en varm riskudde på magen och känt mej gråtfärdig. skit.

förändring

jag var riktigt duktig igår! jag gjorde nästan allt som jag skrev att jag skulle göra, det är bara stolarna som är kvar och det kommer ta ett tag innan jag målar dom.

något annat som är värt att nämnas är att jag bokade biljett till frizon igår, det gillas starkt. och bussbiljett ner till jkpg den 30 april får jag ju inte glömma. jag ska ner till syster, vi ska gå på festival och ha grymt roligt! jag längar!

idag har det varit skola, men det gick ganska fort. lektionerna gick bra och jag känner äntligen att jag inte är helt värdelös, jag kanske kan klara av den här ljnen.
efter skolan sprang jag ner till Linnéa som skulle klippa och färga mitt hår, jag skulle äntligen bli av med min underbara utväxt. men så blev det inte riktigt. utväxten är borta och håret är i en annan färg. nämligen brunt/guld/röd/lite blond. en härlig blandning. and i love it!

s som i söndag, s som i städdag

det är söndag och jag är förvånansvärt pigg, så jag tänkte göra någonting nyttigt med alla min energi - städa! jag ska bädda rent i min säng, plocka undan på rummet och ev. damma, städa hela huset och om jag vill kanske jag börjar måla köks-stolarna! önska mej lycka till! 

i´ll be there

jag har inte hunnit med hälften av alla saker som jag hade tänkt att jag skulle göra idag. jag skulle måla köks-stolarna, springa/power-walk, fota och ta det lite lugnt. de två senaste ha jag gjort, eftersom de är de roligaste. så stolarna har jag kvar tills imorron, dock tror jag att jag får prioritera bort springandet.

jag var ute med madde på en foto-runda igen, och det blev några hundra bilder till. jag behöver ett till minneskort.






bomb

nu har jag suttit i ca 3 timmar och gått igenom massvis med bilder från lovet och igår. så här kommer en liten bild-bomb.


Min spuersöta kusin med familj var på besök under lovet






Igår blev det fotorunda med Madde









inga planer

dom senaste dagarna har mestadels bestått av kemiplugg. timme ut och timme in, men nu är provet gjort och det är helg. och jag ska inte göra någonting. nothing. nada.

tisdag

jag tror jag kommer att ha träningsvärk imorron, gympan var jobbig och stallet var sjukt jobbigt! men det var riktigt roligt också.

hela dagen har varit ganska rolig faktiskt, om man bortser från lektionerna. lunchen spenderades på en bänk vid domkyrkan med mat från hemköp med glada klasskompisar. roliga raster gör dagarna väldigt mycket roligare.

nu borde jag egentligen sitta och plugga, men jag tror inte det kommer bli av innan det är dags att sova. det blir mer att göra imorron.

måndag

tillbaka i skolan, och precis som alltid är jag lika förvånad över hur fort jag vänjer mej vid saker och ting. det känns redan som om det var evigheter sen vi hade lov.

den här veckan ser ut att bli tuff, men det är som jag skrev igår bara 2 månader kver till sommarlovet.
veckan kunde ha startat värre. slutade vid 1, gick till gymmet i skolsken och pratade med syster, tränade ovanligt länge och hurtigt, kollade på grey´s och sedan några timmar tillbaka har jag suttit framför datorn och växlat mellan facebook och min engelska uppgift. men äntligen är den klar och jag ska få sova några timmars välbehövlig sömn.


lovets sista inlägg

söndagen börjar närma sig sitt slut och så även lovet. men just nu känns det inte som om det gör så mycket, för det är bara 2 månader kvar till sommarlovet. så länge borde jag ju stå ut.

största delen av dagen har spenderats på altanen i solen, och jag har fått färg. brännan är på gång! det känns riktigt bra, att äntligen få bli lite brun igen.

kunde vara värre

det är strålande sol ute! är det inte underbart? jag har redan tillbringat ett par timmar i solen, och fler kommer det att bli. en av fördelarna med att ha laptop är att man kan plugga ute, vilket betyder att jag får färg, hör barn som leker och fåglarna kvittra medan jag får nödvändig skit gjord. det är faktiskt helt okej. 

snart slut

det blev en riktigt mysig kväll i nkpg, mycket prat och skratt.

idag är det tänkt att jag ska plugga innan jag åker in till underground ikväll, där vi btw ska vara utklädda. jag hoppas att folk klär ut sig, annars  blir det bara jag.

jag börjar inse att lovet snart är slut och det tar verkligen emot. det kommer såklart bli roligt att träffa folket i skolan igen, men jag vill inte tillbaka till alla prov och läxor. det är ingenting man längtar efter precis. men jag ser fram emot att vi snart får nytt schema och det innebär att vi slutar innan 2 tre dagar i veckan, vilket inte är helt fel.

nu ska jag fila lite på min utklädnad och peppa för kvällen.

dagens planer

som jag förutspådde kom kusinerna och väckte mej imorse, de är nog de enda som får väcka mej utan att jag blir lite småtjurig.
I vilket fall som helst åkte dom iväg till ikea en sväng, och jag kan inte säga annat än att det är väldigt skönt att få en tyst morgon efter att ha haft en dag full av ljud igår. men dom kommer nog tillbaka snart och då blir det full fart igen.

lite senare ska jag in till stan och träffa nea, antar att det blir fika på espresso house. och efter det bär det av till nkpg. hoppas på en värd kväll.

glädje på hög nivå

idag kom min moster och små kusiner hit, så större delen av dagen har jag lekt med barnen. och det är väldigt givande. vi har kastat pil, tävlat i lekparken och hoppat på någon livsfarlig hopp-stylt-sak. och många bilder har det blivit. dock har jag inte hunnit kolla igenom dom, och inte de från tjejkvällen heller. men de kommer upp om ett tag.

nattis var här en sväng också, det var längesen vi träffades och det är alltid lika roligt. vi har alltid någonting att prata om.

nu ska jag gå och lägga mej, man kan ju inte stanna uppe hur länge som helst eftersom kusinerna antagligen kommer att väcka mej alldeles för tidigt.

girls night

stor del av dagen har spenderats hos Nea,  vi har pratat i timmar innan resten av girlsen kom.
som ni kanske anar var det tjejkväll ikväll. och den var riktigt lyckad. vi har suttit runt köksbordet hela kvällen och munnarna har gått i ett. det var riktigt roligt att träffa dom, det känns som om det var länge sedan vi satt ned och pratade ordentligt, det blir inte alls på samma sätt när man träffas allihopa, även fast det är väldigt roligt det också. man behöver ha lite av båda helt enkelt.

det jag vill komma fram till är att det var nog en tjejkväll som jag behövde nu. godnatt.

livet leker

dagarna går, fortare än önskat. 

igår kväll kom Linnéa hit, vi kollade på sex and the city och lite senare kom Josef förbi. det blev mycket prat och vi stannade uppe alldeles för länge. det blev en försmak på sommaren, på alla sena sommarnätter som är höjdpunkerna på sommarlovet.
 
Linnéa sov här och imorse åkte vi in till stan. jag hittade en kavaj på myrorna och så blev det premiär på Bosses glassbar. det var inte helt fel att sitta i solen med glass och en underbar vän. det blir inte mycket bättre än så.

photos

igår blev det film hos Micaela. och jag kelade massor med deras katt, hur gullig som helst men den fällde massvis med hår. detta resulterade i att jag var täckt av katthår framåt småtimmarna. men det gjorde mej inte så mycket, jag fick ju mysa med katten.

idag är det underbart väder, så jag och micaela passade på att gå ut på en längre promenad. kameran fick självklart förlja med.




annan rymd, annat ljus

det är sommar i luften, det var det första jag tänkte när jag vaknade imorse. det luktade något speciellt som jag inte kan beskriva.
frukosten åt jag ute i solen, precis lagom varmt så där satt jag ett bra tag. jag hoppas jag fick lite färg, jag börjar tröttna på min vinterbleka hud.


stångåstaden

större delen av dagen har spenderats hos farmor och farfar. det blev påskmat, godis och promenad längs ån med kusinen och kameran.








ingen stress

påsklovet är här och jag är lika glad som de flesta andra skoleleverna är. en vecka utan stress är efterlängtad.

igår var sista skoldagen innan lovet och första hela skoldagen för mej den här veckan, på schemat var det kemi, kemiprov och engelska. riktigt ovärd dag, men det var ändå skönt att komma tillbaka en dag innan vi fick lov.

efter skolan åkte jag en snabbis till Linnéa, intensivt pratande i ett par timmar gjorde stor del av min dag. en annan höjdpunkt var att syster min kom till lkpg med bussen, hon var saknad så det var skönt att se henne igen.

och pappa har köpt en ny dator, men såklart funkar inte allt som det ska. vi har alltid sådan tur med datorer. love it.

RSS 2.0