take me back

helgen spenderades i småland, mestadels på svartö. underbart väder så jag och mamma passade på och solade ute på bryggan i ett par timmar. så nu känner jag mej lite brun igen. fast antagligen är det ju ingen större skillnad.
det kanske var sista gången den här sommaren som jag var där nere. och jag kunde inte riktigt njuta av att vara där heller. ville bara hem. och nu när jag är hemma vill jag bara tillbaka.

















.

fredagar är ganska slappa. tre lektioner - svenska, matte och hemkunskap. så jag slutar 10 över 12 varje fredag. idag hämnate lindas pappa oss precis när vi slutade så vi slapp vänta på bussen. jag och sara stannade ett par timmar hos linda. vi gjorde varm o´boy med grädde och rostade mackor. det är höst för mej. visst är det lite tråkigt att sommaren är slut, men jag tycker hösten är så mysig. sitta framför kaminen med varm o´boy, en filt och en bra bok eller tidning. och alla underbart härliga färger på kläderna! lila, senapsgult, grått - det är verkligen färger som jag tycker om.


som sagt har det varit en slappisdag. ska packa nu, ska till småland i helgen. och teensnet blir det ikväll. ska bli kul att träffa alla igen.


e-tuna


skolfoto

sen till bussen igen - måste verkligen bryta den trenden nu. kan inte fortsätta att springa dom sista 50 meterna varje dag.
skolfoto var det första som hände. fotografen hade en otroligt snygg t-shirt måste jag säga. en likadan kent t-shirt som jag. fast han var lite småtjurig. mats (en av våra klassföreståndare) kunde inte vara med på fotograferingen så sara hade med en toroligt vacker bild på honom som är tagen i 7:an.
självklart fick jag sitta ner i år igen, även fast jag hade klackar. jag har aldig fått stå upp förutom i 6:års om det räknas. tycker aldrig att jag blir bra på bild när jag sitter ner så vi kan bara hoppas på det bästa.

har bett syster ta lite bilder på mej när hon har fått sin kamera. jag tycker om att få leka modell någon gång ibland. och framför allt när bilderna blir bra.

.

onsdagar är oerhört tråkiga - framför allt när det regnar.
just precis nu hördes MQ-reklamen med brolle från tv:n. och förlåt brolle,  men jag tycker verkligen att den är så dålig. personligen tycker jag inte att det låter som brolle, men jag lyssnar ju inte direkt på honom heller. men iaf.
har kollat runt massa i brist på annat och hittat massa med söta t-shirtar mm. älskar verkligen t-shirtar.


















time is on our head

tisdagar = kort och ganska slapp dag. otroligt skönt efter en jobbig måndag. slutade vid 2 och var hemma halv tre. tur att jag hann med två-bussen. det är det sämsta med att bo på "landet", bussarna går så sällan. annars trivs jag ganska bra i lilla sturefors. nära till vatten. nära till tystnad. 

och jag måste erkänna att jag trivs ganska bra i klassen nu. mycket bättre än förut. har kanske fått mer tålamod i sommar. trivs ganska bra med allt egentligen. älskar min kamera, och just nu känner jag att jag har endel som jag vill fota. dock inget jag vill måla, och det vore ju kul om jag kunde komma igång med det igen. och så vore det ju bra om jag kunde börja träna lite igen. fast jag vet inte hur det blir med den saken. hade lovat mej själv att springa i sommras, och det gick ju inte så överdrivet bra. men jag har ju ridningen iaf, fast bara en gång i veckan. lite surt, men jag tror faktiskt inte att jag skulle orka ha en häst. faktiskt. stallet varje dag liskom. nej, det skulle vara perfekt typ 3 dagar i veckan. super. och jag borde äta bättre. där kan mycket förbättras. och jag borde plugga mer, men det går inte heller så bra. men det funkar ju tydligen ändå. trots att jag glömde engelskan hemma.

jag tror att många tänker för mycket (och endel för lite) på framtiden. man kan ju inte styra allting. och man kan inte göra allting perfekt. jag tycker att fler borde uppskatta mer i vardagen. det borde jag också. alla små saker som gör livet värt att leva.

tjuvlyssnat.se

Kille ~20: Du vet såna där bluffmail man får som säger att man har vunnit en miljon om man ger ut sitt kontonummer?
Tjej ~18: Öh, aa?
Killen: Jag försökte ju lura morsan med ett sånt där förra veckan. Hade fixat schysst logga och allt, tänkte ju tömma hennes konto och sådär...
Paus.
Killen (bittert): Kärringen gick inte på det.

.

måndag igen. måndagar och tisdagar är dom värsta dagarna på hela vecka. gympa och spanska. usch. och vi har lyckats få alla läxor till onsdagar. så måndagar (och kanske lite tisdagar) kommer antagligen bli min lilla pluggis dag. känns bra.

tjuvlyssnat.se

En man och hans son ~4 tittar på foton och på ett kort sitter sonen med armen om en annan kille.
Pappan: Vem är din kompis?
Sonen: Rickard, han är bäst! Gud vad jag älskar honom
Pappan (en aning upprört): Men du kan ju inte älska en annan kille.
Sonen: Pappa, man kan älska vem som helst.

mysig helg

hemma från seglingen nu. verkligen en jätte mysig helg. och jag har fått leka massa med min kamera, tog över 300 bilder.
på fredagen åkte vi ut till ngn ö typ direkt. blev spel på kvällen, en kort och en lång. och jag förlorade. men det va  kul. på lördagen väcks jag och nattis (som delade på en jätte liten nytt) av att motorn startas, och våran hytt va precis intill själva motorn. så det skakade och lät massa. härligt sätt att vakna. somnade om. seglade endel. och tog massa bilder på allt och alla. blev alias på kvällen, otroligt roligt spel. idag låg vi vid en underbar ö som jag tyckte om. lätt att ta sig fram. iaf på vissa ställen (och det fanns massa söta violer somfick ställa upp på bild). det blev endel sol med, härligt.  dock ingen vind, så det blev ingen segling hem. motorn är ju inte lika mysig. men man måste ju ta sig hem på ngt sätt. (alla bilder kommer ngn annan dag)

mycket trevlig helg med mycket skratt.

segling

första skolveckan har äntligen gått och nu är det helg. blev lite depp ett tag när jag kom på att winnerbäck och seglingen var samma helg. men jag ska ju tänka positivt så: jag ska segla! måste käka åksjuketabletter, men annars så. hoppas på en mysig helg.


.

time to sleep

.

ännu en skoldag. och jag har varit trött hela dagen. och vi gick till halv 4. känns ju underbart. iaf så blir det sova tidigt ikväll. det behöver jag verkligen.
och jag har äntligen gjort klart utvärderingen. grattis till mej.

klubbland

va ganska segt att ta sig upp. har antagligen inte ställt om mej ordentligt än. men när man väl är uppe så går det ju ganska bra. och jag hann till bussen idag med. känns bra att man börjar läsåret med att hinna i tid. skulle kännas lite oroväckande annars.
allt känns precis som vanligt igen, nu när man har vanliga lektioner. sommaren känns så långt bort. och det är ju inte specielt kul. och vädret gör ju inte allt bättre heller. tycker allt att vi kunde få lite sol när man kommer hem. men inte då. stallet blir det ikväll iaf, det är kul att det har börjat igen. som sagt, jag har saknat det. mycket.

jag vill ha sommar, jag vill ha bjärka

skolstart

så då va allt igång igen då. känns skönt på ett sätt och hemskt på många sätt. tror att ganska många känner så. faktiskt. iaf så fick jag ta mej upp klockan 6. känns ju underbart, men det gick faktiskt oväntat bra. dock är jag ganska trött nu. men jag va inte sen imorse. sensation. och alla sjuor är så söta. så nervösa. fast det va ju jag med första dagen på högstadiet. fick massa värdelösa papper i skolan. och en hemmuppgift. första läxan. känns ju bra. något positivt va ju att vi slutade vid 10. så då åkte jag in till stan och träffade nea efter ett tag. tror aldig att jag spenderat så lång tid i ett provrum idag. det kallas beslutsångest. men det blev iaf en jacka och en kofta. och vi hittade jätte söta gosedjur på åhlens.

kvällen kommer tillbringas framför tv:n eller uppe på rummet där jag ska försöka läsa lite till i flyga drake. har inte kommit så långt än. och jag har fått låna en harry potter bok av angelica med. bara sätta igång och läsa, eller hur?

dagen känns ganska lyckad trots skolstarten.



tjuvlyssnat.se

som ni kanske har fattat är tjuvlyssnat en av mina favorit sidor just nu ;D

Tre tjejer ~18 sitter och pratar om sina vänner. Det är sent och vagnen är relativt tom. En tjej ~24 sitter och läser Metro bredvid de tre vännerna.
Tjej ~18: Asså, jag gillar inte Tom, han gillar Kent så sjukt mycket! Han måste ju typ vilja dö, alla som lyssnar på dom är emo och vill dö.
Tjej ~24: Jag älskar Kent, jag vill inte dö...
Man ~60: Inte jag heller!!
Mannen börjar nynna på "Blåjeans".

födelsedagsfirande x2

som sagt, blev födelsedagsfirande både hos kusinerna och hos jennifer och nattis. trevligt, men jagär inte sugen på något sött nu om man säger så.
lite synd att det regnar sista dagen på sommarlovet. och jag lovar att det kommer bli sol i veckan nu, bara för att skolan drar igång igen. jaa, skola imorron då. vill verkligen inte tillbaka. eller det ska bli skönt att få lite rutiner igen, men jag har verkligen ingen lust att sitta på en historialektion. men så är det nog för dom flesta.
ska försöka att inte vara uppe så sent ikväll. mobilen ringer ju klockan 6 imorron. usch.

.

stor del av gårdagen spenderades hos mickisen. och som jag hade hoppats blev det mys med film, men dock utan popcorn. blev dumleklubbor och taccos istället.

idag ska vi fira min kusin som fyller 20 idag. ska bort dit vid två. sen ska vi till jennifer som fyllt 18. ska vara där klockan två med, haha.

och jag har lyckats få myggbett under foten. underbart.


nykvarn

kvällen tillbringades på nykvarnsfestivalen med mickisen och fia. tog en buss in vid sju, lyssnade på musiken en stund och sen blev det en promenix ut på stan. blev premiär på bosses för min del. sjukt gott. efter någon timme eller så gick vi tillbaka till området. hade komit endel då. vi gick ut onch in hela tiden, men det är ju så det ska vara. helt okej musik med. lyckad kväll helt enkelt.

vaknade halv 2. todde aldrig att jag skulle få sova så länge. men det va välbehövligt. eftermiddagen/kvällen kommer spenderas hos mickisen. blir lite mys med film antar jag. gärna lite popdomn med. hah.








kvällens planer

sol idag! underbart att kunna vara ute utan att det är as kallt. så några timmar spenderades ute på gräsmattan i bikini. har bättrat på brännan lite, och förhoppningsvis är det inte bara jag som ser det. vill verkligen inte bli blek igen, så antagligen kommer jag sola solaruim en bit in på hösten iaf. känns bra.

nykvarn ikväll, som många andra. åker med mickisen och hennes kompis sofia. bliv antagligen inte allt för sent, jag är ju ingen party-människa och håller ju på att ställa om mej nu. men det ska bli kul. 

.

hade ställt alarm på halv 8 idag, hade klipptid vid 10. tycker inte om att gå upp tidigt, men vem gör det? och det är väl dags att börja vänja sig nu, ska ju upp klockan 6 varje morgon sen så.. faktiskt va det inte så hemskt som jag trodde att det skulle vara. iaf så kom jag och mor min iväg i tid, ovanligt. och så skulle man ju klippa sig med. hon klippte kanske av 2 centimeter, men det känns as kort. och jag vill ju ha långt hår.. men det växer ju ut igen. en stund på stan och sedan ut till ikano. tycker mer om ikano än stan. vet inte varför, kanske för att det är inne. slipper gå ute om det regar och blåser. eller så är det för att man inte är där ute lite ofta som man är inne i stan. kanske. iaf så blev det ett par knästrumpor (som jag är så glad över att jag köpte. fattar inte att man kan bli så glad av att köpa strumopr, men det är ju bara positivt.) och lite ny sminkborttagning. och min mya favorit butik är: vila! älskar verkligen deras kläder. älskar färgerna. älskar deras butiker, dom är mysiga. skulle kunna gå där hur länge som helst, nästan.


regn regn regn

idag träffade jag andréa, hon har ju varit borta hela sommaren. har saknat henne. kollade på några filmer och pratade. mys va det. blev en promenix med far min senare med (fick med mej kameran ut, blev lite bilder), och självklart börjar det regna. och blixtra gör det med. men faktiskt tycker jag om att gå i regn. jag tycker inte om att bli blöt, men jag tycker om att gå i regn. och jag tycker om att höra när det regnar, framför allt när man ska sova. det är hög mysfaktor. det kanske är därför jag tycker om hösten. fast jag tycker inte om när det regnar flera dagar i sträck som det har gjort nu. men någon gång ibland kan det vara riktigt mysigt.









tänk positivt..

jaha, en dag närmare skolstarten. men ska jag vara ärlig stör det inte mej lika mycket som det gjorde igår. som sagt, tänk positivt. och livet är ju för kort för att deppa. och allt blir ju mycket roligare om man är positiv. visst har jag rätt? så dom sista dagarna på det underbara sommarlovet jag jag försöka göra det bästa av.

den här dagen har varit den bästa på ett tag nu, och kanske är det för att jag har försökt att tänka positivt. fick en stunds sol, det tackar vi för. men jag vill och behöver mer sol. så och det fortsättar regna går jag och solar solarium istället. gick en promenix med mor min med. vi va inte specielt sociala, men ibland behövs inte det. och det blev en kanon start på ridningen. allt var nästan perfekt, utom regnet och min sitts. den dåliga sittsen får jag träna bort. annars var allt så underbart. har verkligen saknat att rida. längtar redan till nästa vecka. skulle vilja rida mer än en gång i veckan. men tid behövs ju med. så det kanske räcker som det är. aja.

nu ska jag upp och läsa lite. håller på att läsa "flyga drake", verkligen en kanon bok. läsvärd. verkligen.

godnatt gott folk

dagens planer

bara för att det här inte ska bli en till slappis-dag ska jag tydligen hjälpa mor min att städa. och jag får betalt. sen blir det stallet ikväll, äntligen. har verkligen saknat att rida. och har saknat människorna också. så det kommer bli roligt. förhoppningsvis blir det kanske lite solning idag med. jag är inte brun längre, känns lite deprimerande. så förhoppningsvis skiner solen ett tag till.

jag har lärt mej att livet blir det man gör det till och att det är för kort för att sitta och deppa. (tack älskade syster)


och jag vill på konsert!

slappis, igen

ännu en slappis dag har gått. inte bra.

slappis

extrem slappis dag. men det kanske behövdes. nördat datorn typ hela dagen.
slappis. nörd. thats me.


10 minuter (för mej själv)

idag hade vi öppethus, för mamma har ju fyllt 40. så det va ganska många här. det va ju ganska trevligt, men det blir ju ganska hög ljudnivå. huvudvärk. men det går ju över. jag fick ansvaret för att få allt och alla på bild. tror att jag lyckades ganska bra iaf. runt 150 bilder på några timmar. känns som om jag borde ha fått med alla då. men man vet ju aldrig. jag är iaf väldigt nöjd med min kamera, det är ju ingen super-duper-under-kamera. men den duger till mej. om ett tag kanske man får köpa något bättre, men man måste ju börja någonstans.

fick ju städa på rummet innan allt folk kom, och städa är ju inte precis min starka sida. jag var trött och hade ont i huvet. blev att spela musik (kent. självklart. vad annars?) och försöka få undan alla saker som på något konstigt sätt har hamnat på mitt golv. det gick ju tillslut. efter några album.

och nu är jag så trött. behöver verkligen sova. behöver 10 minuter för mej själv.

tjuvlyssnat.se

I en klass för andra ring, sitter man och diskuterar nya händelser i världen.
Läraren: Ja, och så har det ju varit lite kontroverser kring påven den senaste tiden...
Kille: Vem är påven?
Läraren (skeptisk): Vet du inte vem påven är?
Kille: Jo, men vänta, nu vet jag! Är det inte han från Gotland som hatar homosexuella?

tjuvlyssnat.se

(Tjej ~16 kommer gående mot spårvagnshållplatsen samtidigt som hon pratar högt och tydligt i mobilen så att alla kan höra vad hon säger.)
Tjejen: Jag var nyss inne på NK och köpte den där sjukt snygga tröjan vi kollade på igår. Asså den är verkligen den snyggaste jag sett och den satt helt perfekt, så jag köpte den. Det är ändå mamma som betalar och vaddå, 2500 är ju faktiskt inte såååå mycket...(paus)... Vad sa du baby?...(paus)... Klart vi ska ses och ta en drink före, vad sägs om en Cosmo?
(I samma stund börjar mobilen som hon redan "pratar" i ringa i örat på henne. Hon rycker till och ser lite förvirrad ut.)
Tjejen: Du darling, det ringer på andra linjen nu, jag måste ta det. Puss!
(Pappa ~30 står och väntar på bussen med sin dotter ~4)
Dotter: Pappa, jag vill sova.
Pappa: Nej älskling, inte nu. Vi ska ju träffa mamma och äta lunch med henne.
Dotter: Jag VILL sova.
Pappa: Nej.
Dotter: Men bara en powernap.
Tjej ~19 (i mobilen): Hej, du nu har de köpt ut till vår styrelsefest här, det gick av på 2512 kronor, och då blev det jävligt mycket finlir, finvodka och grejer. De la ut en hundring, men vi kan ju ge dem några av ölen, vi köpte ju så myck... OJ! Jävlar! Oj, oj oj! Ursäkta! Oj, nu känner jag mig bortgjord. Oj! Gud, vad pinsamt. Kan du hälsa Emma att ringa mig sen?
Tjej ~20 (går bredvid): Vad hände?
Tjej ~19: Det var inte Emma, det var hennes mamma! Jag undrar om Emma får komma på festen...
(Kille 25+ sitter och pratar i mobiltelefon med en lätt skånsk dialekt i mitten av bussen)
Kille 25+: Hur är det med frugan då? (Lång paus.) Nä, jag är fri som en fågel! Jag flyger från bo till bo!
(Mamma med pojke ~7 står och bläddrar bland skivorna i skivaffären, när två rejält piercade tonårstjejer kliver in.)
Pojken: Mamma, kolla! (Pekar på tjejerna.)
Mamman (viskar): Sch! Peka inte!
Pojken: Ja, men kolla mamma! De har tandställningen utanför munnen!
(Mamma 35+ och dotter 5+ går på bussen, där det står två kvinnor med slöja. Dottern stannar upp och tittar storögt på de två kvinnorna.)
Mamman (irriterat): Kom nu! (fortsätter bak i bussen.)
Dottern (ropar högljutt): Mamma mamma, det är påskkärringar på bussen!
(Två pandatjejer 18+ står vid ett falafelstånd och pratar.)
Pandatjej 1 (till tant som går förbi): HEEEJ TANTEN!
Tanten: Men HEJ lilla vän! (Kramar om pandatjejen) Vill du ha en till mat? Här har du lite kontanter! (Ger pandatjej en 50-lapp och går iväg.)
(Pandatjej 1 står och ser chockad ut).
Pandatjej 2: KÄNDE du henne?
Pandatjej 1: Nä, jävla psykotant, hon ba kramade mig. Shit man bli ju helt hypat scared.
Pandatjej 2: Men varför hälsade du då?
Pandatjej 1: Det var rösterna...

.

kom nyss hem från mickisen. mys hade vi. kollade på film och åt popcorn. endel prat hann det bli med. :D





in the highest

stan idag med sara och linda. va ett tag sen jag träffa dom, så det va mys. blev lite påfyllning bland sminket och ett linne. så det va nästan bara saker som jag behöver. det går framåt.

nu ska jag iväg till mickisen. va ett tag sen jag träffade henne med. trevlans. blir kanske lite popcorn och mys, vem vet?


marknad

åkte till skänninge marknad idag. älskar marknader. gick med nea, nea, isak, joel, mattias och jerker. det va kul, mindre roligt va att dom flesta åke hem vid 4 eller nått. själv åkte jag hem vid 7. kom dit vid 2. fem timmar. mina fötter gör ont. men det är sånt man får ta. det va kul. köpte en plånbok och en piercing, som jag ska ha i örat. har även fått en rundvandring i skänninge.
rolig dag.  

livet leker

igår blev det stan först, blev nya jeans och skor. på rean. jag älskar rean. underbart när man kan hitta små guldkorn. vilket kanske inte blir så ofta, men det gjorde jag nog igår. ett par skor för 65 kr. värt. som sagt, älskar rean. fast nu vill jag nästan att det ska bli höst, förlåt. men det är sant. vill ha alla höst färger. och det är så underbart att dom flesta butikerna har fårr in endel höstkläder nu. me like. vill ha lila, blått och gult. vill använda min gula mössa igen. den som alla tycker är så extremt ful, men som jag älskar. och jag vill att löven ska ändra färg, men jag vill inte ha allt regn och all blåst (som det är nu). det kan jag leva utan.

iaf, så blev det myskväll hos beccy med folket. kul va det, massa prat och lite film. och lite prat igen. just nu känns allting ganska bra, allt liksom bara flyter på. och det är otroligt skönt. hoppas att det håller sig så här ett tag nu.


promenix

vaknar kl 9, dagen börjar bra. ut och gå med syster och mamma på morgonen. känner mej hurtig och allmänt duktig eftersom jag aldrig rör på mej. känns bra. lagade mat. blev couscous, bacon och grönsaker. tro det eller ej, jag åt grönsaker. och ganska mycker för att vara mej. efter maten blev det mammas nybakade, underbart goda bullar. mums.

stora delar av dagen har spenderats framför datorn, känner mej lite nördig. men jag behöver ta igen det nu, sen bjärka och mormor o morfar.

blev en liten promenix med Åbom ikväll med. det är mys att prata med henne. gick ner till prästgårn, satte oss på bryggan och bara prata. det är härliga sommarkvällar det.

crossnet

nattis kom hem till mej vid 4 tiden, mys. satt och pratade ganska mycket om lägret, som var underbart.

har även skaffat en ny crissnet-sida: beellis
var evigheter sen jag var inne där. men saker och ting kan ju ändras, eller hur?

now i surrender

hemma från bjärka nu. vill bara tillbaka. det var så sjukt mycket bättre i år än förra året. underbart.
ska sammanfatta allt, och jag hoppas att det inte blir allt för långt. är sjukt trött. och det är ju inte så konstigt eftersom man sover 3-5 timmar per natt. inte smart, men kul. bodde med malin (som åkte hem tredje dagen, synd), nea B1, nea B2 och Denice. var mycket strul med rummen först, men det löste sig tillslut och vi fick toalett! woho! (alla tjejer bodde på övervåningen och delade på två toaletter, förutom vi och några till som bodde på undervåningen med toalett och tvåspeglar) men det har verkligen varit otroligt kul! vi har pratat massa och haft några diskutioner, haft vattenkrig (både i duschen och utanför slottet), haft allsång i duschen. tror att ganska många hörde våran extremt falska sång. har gått på möten, lekt, dansat, spelat vollyboll(!!), badat, pysslat. och pratat lite till.
extremt härliga dagar, med härliga människor. hoppas att jag träffar alla snart igen. hade tänkt att vi skulle åka ut till bjärka på måndag igen, men det ska regna. så vi får se hur det blir med den saken.

allting är nästan perfekt

RSS 2.0