19.54

som jag skrev igår har det varit dålig uppdatering i några dagar. har haft fullt upp med skola, träning och kompisar.

igår kväll var jag i trädgån med kyrk-folket. hade några riktigt roliga timmar. det behövde jag. 

idag har jag solat, tror nästan att jag har bränt mej lite. hoppas det har lagt sig tills imorron (ska ner till farmor och farfar på landet. blir nog endel sol och bad). 
nu: final i robinson 


16.54

dålig uppdatering - jag vet. min ursäkt är att det har varit mycket nu.

20.31

idag är det tisdag och ingen vanlig dag. det är nämligen friluftsdag. en av dom värsta dagarna på året. opepp.

på morgonen/förmiddagen var det så kallad "lagdag" som innebär att man delas in i grupper och gör olika aktiviteter. jag och sanna hade hand om en station så vi slapp gå runt och tycka synd om oss själva.

på eftermiddangen var det friidrott som gällde på folkungavallen. det var inte ett moln på himlen = ganska varmt.
runt halv 3 åkte jag hem med sanna och hennes lilla moppe, hade tänkt att sola lite innan jag åkte till stallet. men inte då. det hade varit jätte fint väder hela dagen, men när jag tog på mej bikinin så började det regna. så typiskt.

kom nyss hem från stallet, ska hoppa in i duschen innan jag bänkar mej framför despreate housewifes.

21.42

idag har jag bara haft 2 av 6 lektioner, ganska ovärt. och ganska dåligt att vi inte får veta att lärarna är lediga eller liknande.


21.51

helgen har gått fort, för fort. har ingen lust att gå till skolan imorron. 

i fredags åkte jag, mamma och pappa ner till småland (nästan i  blekinge). det tog cirka 4 timmar. men det gick ganska fort tack vare min underbara iPod.
när vi till slut kom fram skulle man ju hälsa på alla släktingar som jag inte visste fanns. senast vi träffade dom var tydligen för 8 år sedan, och det kommer inte jag ihåg. jag lekte med mini-kusinerna hela dagen.
runt halv 10 åkte vi till stället vi skulle sova, en jätte mysig gård med bed-and-brekfast. jag fick sova i en egen liten stuga, den var så mysig. (bilder längre ner)

på lördags morgonen, min födelsedag, kom mamma och pappa och väckte mej. fick ett par paket och pengar. perfekt.
vi åt en underbar frukost innan vi åkte iväg till kosta outlet och glasbruk (jag övningskörde en bit, yeey). för mej blev det ett par shorts.
efter att vi gått runt några timmar där åkte vi hem.

idag är det söndag och som vanligt har jag städat, hade tänkt att jag skulle plugga lite innan jag lägger mej också.
har blivit firad idag också, fick pengar. spara eller köpa?

det är inte så långt kvar till sommarlov nu, jag räknar ner.

min stuga






21.52

sweet sixteen

20.19

lite ändrade planer för helgen: jag följer med mamma och pappa ner till släktträffen istället för att vara hemma.

bilder fån förra helgen hos syster








20.37

fyra dagars ledigt. inte helt fel.

håller på att försöka planera dom kommande dagarna lite smått. just nu vill jag inte lägga mer pengar på sms.

jag fyller år på lördag, men jag känner inte den här känslan som jag har haft varje år. jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den, men någon slags förväntan. lite nervositet över hur det kommer att bli, om man får vad man har önskat sig. men jag kommer vara hemma själv på min födelsedag i år. mamma och pappa är på släktträff någonstans i södra sverige.  jag vet redan vad jag kommer att få i pressent, det är bara att jag inte kommer bli väckt av sång och fukost på sängen. men jag tror att jag klarar mej utan det.
jag känner ingen nervositet eftersom det inte finns någonting att vara nervös för och jag känner ingen förväntan heller. egentligen är det ganska tråkigt. det blir ju som vilken dag på året som helst.
det är lite det som är grejen med födelsedagar, att man ska vara förväntansfull.


09.08

har temadagar den här veckan, idag är sista dagen. temat är ekonomi och miljö. tror jag. 
så idag har jag sovmorgon. emelie kommer och hämtar upp mej snart, på moppen. vi är coola flickor.

21.33

inte på topp

mariannelund

idag är sista dagen i mariannelund med syster. har saknat henne, så det har varit roligt att vara här nere i ett par dagar.

kom ner i fredags, ca klockan halv 3 i Vimmerby. där gick vi runt ett tag, det fanns endel söta små butiker. syster köpte min födelsedagspresent, som jag valde ut själv. det är bäst så. sen bra det av till mariannelund, åt lite och hälsade på en mängd olika människor. kommer verkligen inte ihåg vad alla heter.
på kvällen var det grillning vid en sjö, jätte mysigt.

igår, lördag, gick jag och syster på en promenad. jätte fint. mariannelund är mycket mindre än sturefors, men det finns mycket mer att se. det finns en jätte härlig allé (älskar alléer), jätte fina broar (även kallade kärleksbroarna) och ett vallenfall. det ni.
lite senare åkte vi till ett stället som hette skruehatten och skuregata = skapligt högt berg och en gång med 50 meter bergvägg på sidorna. det var ganska häftigt.
efter det bar det av till eksjö och bio. vi såg på änglar och demoner, den var inte jätte bra och inte dålig. sådär lagom fisjummen. haha.

idag, söndag, hinner vi nog inte göra så mycket. mitt tåg går vid halv tre och nu är kvart över 12. lunch vid 1. och så ska jag hinna packa ihop också.
kommer hem runt fyra, då måste jag städa och plugga. kanske inte så rolig avslutning på en härlig helg.

16.13

veckan har gått fort, bara en dag kvar innan det är helg igen. 

kom precis hem från skolan, har haft nationelltprov i spanska, det gick nog ganska skapligt. men jag är väldigt nervös inför dom två delarna som är kvar - prata (jag kan inte prata spanska, helt seriöst) och skriva (det går nog lite bättre än prata, men ändå..)
har endel plugg som måste göras tills imorron, och så måste jag packa. imorron åker jag till syster i småland! det ska bli riktigt roligt, lite synd att jag missar one way-festivalen men det är som det är. får ju träffa älskade syster.

19.31

jag och mamma var hos tandläkaren idag. jag har aldrig gillat att gå till tandläkaren, även fast man fick små leksaker när man var yngre, men det gick ganska bra tycker jag. blev en ganska lång sväng på stan efter det, mina fötter är ganska döda. men fick en hel del gjort - fixat med födelsedags/skolavslutningspresenter och avslutningskläder.och fikat.
dags att plugga.

18.42

jag hatar måndagar

19.21

från http://www.modcloth.com



















14.20

riktigt rolig kväll igår, lite synd att inte alla var där eftersom jag antagligen inte kommer träffa dom nästa helg. hade tänkt att jag skulle åka ner till syster min fredag till söndag = jag missar one way-festivalen som är på lördagen. surt. 

söndag idag och det betyder städning och plugg, som alltid. hade tänkt att jag skulle ut och springa också, får se om jag hinner det för jag har ganska mycket att städa och plugga. 
är ensam hemma tills ikväll, älskart.  

17.34

har varit på mickas konfirmation, riktigt bra redovisning (sång, drama mm)
ikväll blir det underground, pepp.  



20.38

äntligen helg.
kvällen spenderas med film.

20.43

jag är trött. och jag borde inte vara det, jag lägger mej tidigare än jag brukar och jar har inte pluggat på flera dagar. jag borde vara pigg. och glad.

jag ska nog upp och sova. tre lektioner kvar, den är det helg. och det ska bli bra väder imorron = sola.

raining

regn. det enda dåliga med regn är att man blir blöt. annars tycker jag nästan om regn, det är lite mysigt. att somna när man hör hur det lsmattrar mot fönstret eller sätta på en bra film, dricka lite varm oboy och sno in sig i en filt. hur mysigt är inte det? det är inte helt fel att gå från bussen i regn med kent i öronen heller. men regn ger lite höstkänslor, och nu vill vi har sommar.

idag har vi haft HLR (hjärt-lugnräddning), det är ju alltid bra att kunna + att vi slapp ett par tråkiga lektioner.

Addicted

jag gjorde ett hemskt konstaterande igår: jag har haft huvudvärk i ett par dagar.. så jag tänkte på om jag hade gjort något som jag inte brukar göra (till exempel sitta mer framför tv/dator) och jag kom fram till att jag inte hade stoppat i mej lika mycket glass som jag braukar. så jag tog en skål med galss, och gissa vad - huvudvärken går över! jag är beroende av glass! kanske dags att göra någonting åt det?

så, första skoldagen efter mini-lovet. seg, som alltid. men man kom ju igång ganska bra med nationellt matteprov i ett par timmar dirket på morgonen. yes. annars fick jag tillbaka ett soprov, brukar ligga på G+ - VG+. jag fick MVG.
känner att det här är min dag, hoppas att det håller i sig. ska till stallet ikväll, var två veckor sen jag var där sist. kanske lite träningsvärk imorron?

stjärnfallet

jag sprang inte idag. jag trodde inte att jag skulle göra det heller, men en vacker dag ska jag ut och springa.
så, idag har det inte hänt så mycket. har städat och pluggat (lite) och spelat lite på pappas ostämda gitarr. det är ett bra tidsfördriv. läst har jag också gjort (vingklippt ängel, verkligen värd att läsas) och suttit några timmar för mycket vid datorn. men vad gör det om 100 år?
nu ska jag sova, imorron är det skola som gäller. usch usch.

tjuvlyssnat.se

från tjuvlyssnat.se:

En ung tjej står i kassan när en man kommer in och beställer en macka. Tjejen bär en ring på sitt högra ringfinger som mannen lägger märke till.
Mannen (med bred jamaicansk dialekt): Are you gift?
Tjejen: What?
Mannen: Are you gift?
Tjejen: What?
Mannen: Gift! Gift! (pekar på ringfingret)
Tjejen: Oh, married? No, no, I'm not married.
Mannen: Then sister take it off. You confuse a man.



Det är premiärdag, butiken är proppfull och personalen är överhopad med frågor. En manlig expedit ~20 pratar med en äldre dam om väggfästen.
Expediten: Om du inte hänger den riktigt, riktigt, riktigt, riktigt rakt så blir den sned.



En tjej och en kille ~30 är på väg hem efter en kväll på stan. De sitter nära varandra och gullar. Killen börjar sniffa lite på sin skjorta.
Killen: Asså, min skjorta luktar konstigt.
Tjejen böjer sig fram och luktar hon med.
Tjejen: Jag känner inget…
Killen: Men du är ju aktiv rökare. Jag skulle kunna bajsa på mig utan att du kände nåt!




Under gudstjänsten pratar prästen om hur Jesus uppstod ur graven. En liten pojke ~6 skriker förfärat ut.
Pojken: Så Jesus är en Zombie?!



En tjej står i kassan då en man kommer in i butiken och går fram till disken.
Mannen: Hej. Glenn.
Kassatjejen (sträcker fram handen): Hejsan. Maria.
Mannen tittar förvirrat på tjejen.
Mannen: Eh ja… Hej. Ett paket Glenn, tack.
Kassatjejen (rodnar): Oj visst, självklart.

Bussen åker förbi Willy:s medan två pojkar ~10 sitter och pratar.
Pojke 1 (på skånska): Där brukar jag och mina föräldrar handla.
Pojke 2 (på stockholmska): Vi äter inte skräpmat i vår familj.



En mamma och tre barn: tjej ~18, pojke ~4 och en tjej ~3 står vid hållplatsen. De yngsta leker och viftar med sina ballonger från McDonald's.
Mamman: Nej gör inte så där, de kommer sprängas!
Barnen nonchalerar henne och fortsätter.
Tjejen (~18): Om ni fortsätter att vifta kommer ballongerna sprängas!
Pojken: Ja och då dör alla!
Pojken börjar skrika och springa omkring och vifta ännu intensivare med sin ballong.

Två killar tillika fordonselever ~17 står och pratar.
Kille 1: Vet du vad det är för skillnad mellan HV71 och HIV?
Kille 2: Nej.
Kille 1: HIV utvecklas.
Kille 2 (skrattar): Säg den igen.
Kille 1: Vet du vad det är för skillnad mellan HV71 och HIV?
Kille 2 skrattar igen.

Ett gäng emokids ~14 bråkar utanför Willy's.
Tjej: Men du besökte ju inte ens mig när jag var på psyket!
Kille: Men jag gör det nästa gång!

21.34

helgen har spenderats nere i småland med mormor, morfar och kusinerna. vårstädning på svartö för mej = sommar.  har gått på ett par promenader med en av kusinerna, riktigt roligt. bra väder gör ju en hel del.
jag måste säga att det är väldigt skönt att vara hemma. visst det är alltid underbart att komma ner till svartö, det är alltid så lugnt och tyst. men ordspråket borta bra men hemma bäst stämmer ganska bra.

jag har studiedag imorron. det är slappt. ska städa och plugga eftersom jag inte har gjort det idag. funderar nästan seriöst på om jag ska ut och springa. antar att det inte kommer bli av, men jag får se hur peppad jag är imorron.

lite bilder från lördagen:

pappa och morfar lägger i bryggan




promenad med kusinen







en i mängden

sammanfattning av valborg:
kommer hem från skolan vid 4. stress stress. duscha, packa, äta och så på ca 1 ½ timme. tillslut kom vi iallafall iväg, mot mc kortegen. jag har aldrig sett så många motorcyklar på samma gång, lite kul. jag var en av några tusen.
när vi var framme i skänninge släppte pappa av mej hos folket. kvällen bestod av mycket prat och skratt, en liten brasa och vackra fyrverkerier.

nu ska jag ner till småland. träffa mormor, morfar och kanske kusinerna.

RSS 2.0