annan rymd, annat ljus


Vi lyfter nu
I en annan rymd
I ett annat ljus
Över tusen dansgolv
 [...]

Du tappade ditt namn, du ville va nån annan
Du tappade ditt namn, du ville va nån annan

En hand i Himlen - Jonathan Johansson


it ́s a beautiful day

tror ni jag pluggade och städade innan Linnéa kom igår? nej.
men vi hade det mysigt även fast det låg saker överallt, satt i min säng och pratade om allt mellan himmel och jord. efter ett par timmar åkte vi in till stan och träffade kusin-vitamin en stund innan underground som slutade i djupa samtal. mycket härlig dag.

och starten idag har inte varit så dum den heller, förmiddagsmöte och läger-eko. (resten av dagen vill jag inte tänkta på.. plugg..)

try your wings

so far är jag väldigt seg, jag måste komma igång och plugga och städa innan Linnéa kommer hit vid 15.00.

pappa har satt igång med golvet nu, och han lär ju hålla på större delen av dagen. men sen tror jag det är lugnt på köksfronten ett tag, skönt. det är "bara" kakel och tapeter kvar, så det största delen är avklarad.


ett tidsfördriv att dö för

timmarna går och jag hade ju tänkt att jag skulle ha pluggat lite idag, så att jag slipper ha panik på söndag.. men jag tror att jag undermedvetet vill ha panik, för har jag pluggat? nej.
jag har målat istället, och det är ju inte ett dumt tidsfördriv, men det skulle ju vara skönt att bli av med den där högen med böcker som ligger på golvet.. imorron kanske..

plusgrader

idag var jag uppe tidigt, redan vid halv 10. anledningen var att jag skulle på synundersökning. så nu har jag nya linser och snart nya glas i glasögonen.

jag glömde skriva igår att jag har bokat bussbiljett till bgb och kent den 20 mars! pepp som bara den! och nu är det bara 1 ½ vecka kvar till dom kommer till lkpg!

och något annat som är väldigt bra att det är plusgrader idag, snön smälter och det droppar från taken. lite fågelkvitter har jag hört också.


Solen står högt över taken och vinden har vänt
isen har smält och det luktar som vår [...]

Våren har vaknat, men drivor i vitt
ligger kvar över taken [...]

Jag går mitt i vägen, det luktar som vår
Det droppar av snö ifrån träd och hus


 Varning för ras - Lars Winnerbäck

det var fina dagar

jag kom hem igår klockan 00.30. det har varit roliga dagar och det känns konstigt att vara hemma, man stället om sig så fort. även fast det inte var så många dagar hade man små rutiner.

dagarna har bestått av skidåkning som gick mycket bättre än väntat, varm choklad i värmestugan, vi har badat tunna ute och många badade i isvak, mysiga möten, laserdome och ett besök i simhallen hann vi med också. och såklart har jag hängt med underbara människor.

det blev en kort sammanfattning. men eftersom en bild säger mer än tusen ord så får ni ett par av dom istället.


kör mot norr

imorron åker jag till vemdalen, så det här blir det sista inlägget på några dagar.

just nu är jag lite smått stressad. jag ska kanske in till underground ikväll, men det är tveksamt om jag hinner. jag gillar inte att stressa när jag ska packa.
annars är jag pepp, min förkylning är bättre - jag var i skolan idag.

nu ska jag skynda skynda. ha det bra!

brist på rubriker

jag har varit hemma ett par dagar nu på grund av förkylning, och det här är verkligen inte roligt. jag har missat jätte mycket och jag känner mej så dålig rent ut sagt. jag brukar inte vara sjuk så här mycket och jag tror att det kan bero på framförallt två saker: ett jag var nyss sjuk och då är det lättare att bli sjuk igen. två: det har varit mycket både i skolan och utanför, om man är stressad blir man också lättare sjuk.

ett av problemen jag har är att jag ska ju åka till vemdalen på lördag, och jag är sjuk. jag hoppas verkligen jag hinner bli frisk, men det känns ju lite dumt att åka upp till fjällen när jag har varit hemma från skolan i två dagar nu.

och så hade jag tänkt att jag skulle göra något vettigt med tiden nu när jag är hemma, som att plugga till exempel. så nu satte jag mej med hållbar utvecklings-grupparbetet och känner att jag inte kommer någonstans. jag har inte varit så engagerad i det här grupparbetet och känner mej verkligen som tjedje hjulet. ingen rolig känsla. 

det här blev ett klaga-och-skriva-av-sig-inlägg. men det behövs ibland.. 

.

ny vecka och just nu känns det lite stressigt med allt plugg, men jag tror att det kommer att lösa sig.

annars börjar jag bli riktigt pepp på vemdalen nu. förut tyckte jag det var lite tåkigt att vissa ska åka till Åre, det blir ju inte samma sak om man inte är hela gänget. men nu har jag ändrat mej, jag tycker snarare att det ska bli skönt. (förlåt) jag hoppas på mysiga dagar. jag tänker ta med mej 4 par sockar och tre mjukisbyxor. jag tror att det säger en hel del.

om jag ska slippa sitta uppe halva natten är det nog bäst om jag sätter igång nu.

inte okej

när jag är klar med det här arbetet tänker inte jag sitta vid datorn på väldigt länge. jag har ont i huvet för att jag har kollat in i den har skärmen i för många timmar, min fingrar värker för att dom får skriva för mycket och stel i kroppen för att jag har suttit still för länge. jag gillar inte datorer just nu.

jag har inte gjort någonting idag förutom att sitta i min säng med datorn i knät och skrivit på mitt arbete. och ändå känner jag att jag inte får någonting gjort. jag förstår inte vart timmarna tar vägen. inte okej.

I've got you on my mind again

de två senaste dagarna har gått fort, det har varit plugg och fördelsedagsfirande. min kusin har fyllt 18. och jag måste erkänna att det känns lite konstigt, för han är bara ett år äldre än mej och jag har alltid på något sett oss som mer eller mindre jämgamla. och nu är han 18. det betyder att jag också kommer vara 18 (om lite mer än ett år). om man är 18 är man vuxen, iallfall myndig, och jag känner att jag inte är i närheten av att bli vuxen. det går liksom inte ihop. jag är fortfarande liten.

igår var det alternativ och det var riktigt roligt att träffa alla igen, det var ju två veckor sen sist. och det är ju en evighet.
jag hade varit lite kreativ och slagit i gelehjärtan och gav till vänner. och det uppskattades. lite synd att de inte räckte till alla, men jag dom vet att jag tycker om dom även fast dom inte fick gelehjärtan.

idag blir det en lång och tråkig pluggisdag. jag ska försöka skriva klart, iallafall nästan, mitt samhällsarbete och sen var det ju engelska också. det kan bli lite svårt att hinna med allt men jag ska göra mitt bästa. det är ju bara en vecka kvar till lov och vemdalen!

och jag antar att min farmor har hittat hit, så hej framor!

pluggis nr 1

la la la la.. jag har inget liv.. la la la la.. *nynnar på en fin melodi*

varning för ras

som rubriken antyder så är mitt humör inte på topp idag. men man kan ju inte alltid ha bra dagar, jag hade ju en igår. 
men något positivt är att jag slutade vid 12.00 idag. inte helt fel. jag gick ner till frissan och min underbara utväxa försvann. vet inte riktigt vad jag tycker än, det blev lite mörkade och mer guldton än vad jag har haft innan. jag vänjer mej säkert snart. 

mina närmaste dagar ser inte så roliga ut. det kommer bli mycket plugg. tyvärr. men bra musik lättar upp det lite, alltid något.  

-

den här dagen har gått fort, det har varit en lång dag men inte seg på något sätt. utvecklinssamtal och fransmän som försvinner är en väldigt kort sammafattning. det har varit roligt.

kom hem från stallet nyss, ska upp i duschen innan jag sätter mej och pluggar. men pluggandet stör mej inte så mycket idag (jag kanske håller på att bli van?), jag är på slappis-bra-inget-kan-få-mej-att-må-dåligt-humör. det ni.


little bird

jag är på riktigt bra humör idag, att jag slutade skolan 13.20 gjorde ju inte saken sämre. det är lagom kallt och jag har hunnit med en snabb fotorunda. jag tycker att jag är riktigt effektiv för en gångs skull.

den närmaste stunden blir det plugg och ikväll blir det hockey med pappa, farbor och kusin. tro det eller ej, men jag är pepp.


 


hide and seek

hemma i sturet igen, jkpg är mycket bättre än lkpg.
bara för att min syster finns där. ♥
röd

lördagkväll och jag sitter med systers dator i knät. ur högtalarna låter Emil Jensen och jag börjar bli trött. det har varit en lång dag. mormor, morfar och en av kusinerna har varit här, har inte träffat dom på väldigt länge.
stor del av dagen har spenderats på a6, för min del blev det ett par skor. röda. banbrytande.

ikväll blir det nog film, precis som igår. me like.

dans dans dans

jag är på bra humör idag! vet ni varför? jag har inget plugg och imorron åker jag till älskade syster! oh happy day! och eftersom jag inte har något plugg tänker jag spendera kvällen framför tv:n. popcorn och film låter väldigt bra i mina öron.

något som däremot inte är så bra är att jag inte har lyckats få tag i någon biljett till angels delight, men det löser sig säkert. annars kommer det fler fester.


kort sammanfattning

dagarna går och imorron är det torsdag. det är snart fredag och jag längtar.

idag och igår kan sammanfattas väldigt kort: trött-kall-blöt-Isabell. och nu har jag beslutsångest som bara den. det är inte min dag idag. (men jag och mamma gjorde dagen liite bättre med shopping)


timmarna som försvann

det är måndag och snart helg! bara tre dagar kvar tills fredag då jag åker ner till syster i jkpg.

den här dagen har varit riktigt ovärd, det ända bra är att jag fick mitt hår klippt hos übergulliga Nea. annars har det mest varit tråkiga lektioner, en håltimme och ett engelskaprov. och timmar som flyger förbi, och jag vet inte vart dom tog vägen. det är ganska jobbigt. jag slutar egentligen kl 13.20, men eftersom jag hade prov kom jag iväg först vig 15.00. då gick jag upp till Nea och hon klippte mej, pappa hämtade mej och nu är klockan 18.10. inte okej.

RSS 2.0