snödag

idag har jag varit duktig. jag har städat och lagat mat, så det är bara pluggandet kvar. ärligt talat känns det riktigt bra. det gick ganska fort att städa bara man kom igång. förhoppningsvis lär jag mej någonting av det här, och är inte lika seg i fortsättningen. jag hoppas på förändring.

och jag har hunnit vara ute en sväng också. jag, mamma och pappa gick upp till affären och jag passade på att ta med kameran. och jag övertalade dom att köpa "flickan som lekte med elden", så det kanske blir movie-night här ikväll.


timmarna snurrar förbi

igår vad det fredag och det gick fort. annars har hela veckan varit ganska seg.
vi gjorde inget vettigt i skolan, satt i datalsalen i sammanlagt 3 ½ h och gjorde ingenting. och jag menar verkligen ingenting. efter skolan åkte jag och Nea till friskis och tränade. jag var totalt opepp, så jag tycker jag förtjänar ett litet plus i kanten för att jag tränade ändå.
och sist men inte minst bar det av till club och trevlligt folks. tiden går snabbt när man har roligt.

idag är det då lördag och jag sov till halv 11. jag är riktigt stolt över mej själv. observera att jag inte hade ställt något alarm, utan vaknade av mej själv. plus i kanten igen?

ikväll bär det av till underground, men innan dess ska jag städa. ordentligt. och kanske plugga lite också. jag har några timmar på mej.

vart försvann mitt liv?

jag kom på att jag har pluggat varje dag sedan i lördags, det har nog aldrig hänt förut. jag har inget liv. typ.

gissa vad jag ska göra ikväll? just det, plugga.

seg deg

den här veckan började det nya schemat gälla. och idag, tisdag, är den värsta skoldagen av dom alla. men en är avklarad och det gick faktiskt ganska bra. visst man var trött efter lunchen, men det tar man igen imorgon när vi slutar tidigt.
btw ska det tydligen bli snöstorm imorgon, så jag får stanna inne hela eftermiddagen. inte mej emot. kanske bli en bra film och något varmt att dricka?

nu ska jag byta om lite fort innan jag och pappa åker till stallet. när jag kommer hem blir det plugg.

-

datorn är seg. och jag är trött. ingen bra kombination.


din vän pessimisten

Och jag, jag står maktlös inför kärleken igen
Man blir ödmjuk inför kraften i rörelsen
Om man tror på någonting som du gör
Att aldrig någonsin ge upp


Om jag hade lite kraft kvar att ge dig
Om jag hade lite hjärta att dela med mig
Om jag hade lite kärlek så var den till dig


- kent


weekend

idag är det en sak som gäller: plugg. vi har matteprov, fysikuppgifter och svenska tills imorron. i´m so happy. jag har iaf bra musik på i bakrunden.

fredagen och lördagen gick fort, har haft fullt upp. i fredags åkte jag hem till tellebo efter skolan. hann bara vara där i någon timme innanvi åkte in till kyrkan. 

igår vaknade jag vid 2. jag förstår inte hur jag kan sova så länge, men det gjorde jag och halva dagen var redan borta. jag pluggade i ett par timmar innan jag gjorde mej iordning och åkte in till oscar och tillbringade kvällen med folket. 
 

last morning

blev hemma idag också, men imorron kör vi igen.

jag glömde berätta att vi hade strömavbrott här igår morse, 06.30-07.10. den tiden jag behöver lampor som mest. jag står och ska börja sminka mej i badrummet och poff. allt ljus är borta, och det är ju skapligt mörk ute också. så jag och mamma tände massvis med ljus för att kunna se någonting, och det belv ju mysigt men det gick ju inte så bra med sminket. haha.  

dead

tre lektioner orkade jag med, sen dog mitt huvud.

-

jag har konstaterat att pocahontas är bra idag


genom en iskall vinter

idag har vi studiedag och jag är fortfarade lite hängig, men jag ska till skolan imorron. så dålig är jag inte.

jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag, kanske går ut en sväng i snön. eller om jag lurar hit någon. och så måste jag städa på min rum, det ska bytas lakan, plocka undan alla saker som står på golvet och dammsuga. hela dagen kanske går åt till det? vi får väl se.

allmänt opepp.

varde ljus

jag blev hemma från skolan idag, och imorron har vi studiedag så jag har en till dag på mej att bli frisk. men jag känner mej bättre, och det är ju positivt.
jag har inte gjort alls mycket idag, kollat på tre filmer och spenderat 3 h i badkaret. varmvatten, ljus och lugn musik verkar göra susen för min förkylning.


host host

kvällen igår var den roligaste på länge, jag var på bra humör och nästan alla var där. bra förutsättningar för en lyckad kväll.

något annat som däremot inte är så lyckat är att jag har gått och blivit lite smått sjuk. har dragit på mej en förklyning, och jag hoppas den går över väldigt snart.
så idag har jag inte orkat göra så mycket, har mest kollat på tv och film. men jag ska försöka ta tag i pluggandet en stund innan robinson ikväll.

pepp

äntligen helg! och ikväll är det start för CLUB, kommer bli skitbra! jag är pepp

och jag måste bara säga att jag har tränat idag, för första gången efter jul. och det var jobbigt. riktigt jobbigt. och det kommer kännas imorron.

photos


hej mitt vinterland

jag kan inte förstå att det är så fint ute, helt vitt och lätt. och folk är så glada. jag var ute en sväng med kameran (äntligen) och mötte flera pratglada stureforsbor. härligt.

som sagt, var jag ute med kameran en sväng. jag slutade tidigare idag, och jag var bara tvungen att gå ut. det var inte allt för kallt och det var fortfarande ljust. perfekt. så nu har jag invigt min kamera på riktigt.  reslutatet får ni se snart.

det verkar så enkelt vännen

halva veckan har gått och jag är riktigt trött. det var svårt att ta sig upp ur sängen imorse.

men jag måste säga att det är underbart vackert ute idag, det ser ut som narnia! allting är vitt, och det ser så lätt ut. jag önskar att jag kunde gå ut med kameran, men det är mörkt och jag måste verkligen plugga. jag har inte varit ute med nya kameran än, jag måste ta mej tid till det snart. det är inte okej.

men jag måste komma igång med pluggandet nu, men först ska jag tända i kaminen så det blir lite varmt.


natti natti

tisdagar är jobbiga. låga, tråkiga. men idag har det faktiskt gått helt okej. vi hade två lektioner och sen ett hål mellan 10.20 och 13.45. härliga timmar det där. så istället för att sitta och göra ngt vettigt, som att plugga till något av de två prov vi har senare i veckan, går jag och Emelie på stan och shoppar på rean. jag hittade en t-shirt och ett par jeans för 150kr, jag älskar att handla på rean! det gör ju att man får pengar över till annat, eller lite mer.

efter hålet hade vi två lektioner till innan vi slutade vid 16.30. pappa kom och hämtade mej, precis som varje tisdag innan vi åkte till stallet. och jag kommer ha träningsvärk imorron.

nu ska jag hoppa in i duschen innan jag sätter mej och pluggar en stund. godnatt folks.


i ́m lovin it

kom nyss hem från bio med tjejerna (Nea, Nea, Emilia och Mailn). det blev avatar ikväll, och jag måste hålla med resten av svenska folket och säga att den är bra. riktigt bra. fast inte den bästa jag sett. den har någonting, jag kan inte riktigt sätt ord på det. men även fast det är blå små gubbar så känns den inte "töntig" som många filmer av den här sorten lätt gör. den har ett viktigt budskap, den har ett annat slags djup. jag gillar den.

dom närmaste dagarna kommer jag inte ha något liv, plugg står på schemat.

det snurrar i min skalle

dagarna har gått fort. två dagar i skolan och helgen är snart slut.

det var segt att komma tillbaka till skolan, man är ju nästan tröttare nu efter lovet än vad man var innan. men det var ändå skönt med slappis-start, tre timmar i datasalen. vi jobbade med astronomi som redovisades på fredagen. eftermiddagen var lite tuffare med tre språk lektioner.
efter skolan hämtade mamma och pappa upp mej,  och vi åkte och kollade på färg och tapeter till köket.

fredag och jag är ännu tröttare än på torsdagen om det är möjligt. har ett par hål, och allmänt onödig skoldag. efter skolan möter jag upp med Emilia och hänger med hem till Tellebo. jag känner mej nästan som hemma där, jag börjar till och med hitta i köket.
iallafall, framåt kvällen bar det av till labohov och "leffe-kväll". leffe är vårat namn på kladdkaka med ngn sjukt god kola/chokladsås på. mumma.

annars har jag inte gjort alls mycket i helgen, vi har börjat måla om så det är lite kaos här hemma. luktar målarfärg och ligger papp, penslar, målarburkar överallt. det ger mej huvudvärk. surrar lite smått.

nu ska jag försöka komma igång med pluggandet som jag har skjutit upp till kvällen.

bilder från 7 jan




pluggis

timmarna går och snart börjar skolan. inte alls pepp. och pluggat har jag gjort hela dagen, med pussel-pauser såklart. men jag har iallafall fårr lite gjort. men det finns lite kvar att göra.

om jag inte är allt för död efter skolan imorron tänker jag gå en sväng på stan och kolla om jag hittar någonting på rean, det är jag värd.

godmorgon

sista dagen på lovet och jag planerar att plugga i stort sett hela dagen, ska läsa, skriva uppsatts, engelska och en idrottsuppgift som ska göras. och precis som vanligt har jag sparat allt till sista dagen, men det ska nog gå bra.

jag hoppas att jag hinner gå ut en stund innan det blir mörkt, jag vill gärna ta med kameran ut en sväng. jag har inte hunnit med det än, annars får jag göra det i helgen.
och bilder från unite kommer snart, snart.

livrädd för att leva, dödsrädd för att dö

skolan börjar snart igen, jag har kollat in nya schemat och tisdagarna ser ut att bli jobbiga. 4 av dom 5 tråkigaste lektionerna på samma dag. yes. 

Jag minns allt, som naglarna mot glas
Men du bara skrattar åt mig, förminskar allt till ett skämt
Men jag ser på din ängsliga hållning, din jagande blick att de känns
Att det är långt hem

(..)

Jag kastar stenar i mitt glashus
Jag kastar pil i min kuvös
Och så odlar jag min rädsla
Ja, jag sår ständigt nya frön


Och i mitt växthus är jag säker
Där växer avund klar och grön
Jag är livrädd för att leva
Och jag är dödsrädd för att dö


sammanfattning

har haft en riktigt seg dag idag också, men jag tror att jag behöver det. jag kommer igen imorron.

eftersom jag inte har något bättre för mej just nu tänkte jag att jag ska försöka berätta lite mer om min vistelse i jkpg och unite.
 
29 dec: okej, bussen gick halv 5 från stan och vi var framme i jkpg runt halv 7. vi gick till skolan där vi skulle sova och fixade lite, vi fick reda på att det bara fanns 5 fungerande toaletter (vi gick runt själva lite senare och hittade 7 toaletter till). på kvällen var det möte och lite happenings efter det. det var en kille som spelade gittar/piano och sjöng, det var seriöst den bästa stunden på hela dagen! helt underbart!

30 dec: vi gick upp på morgonen för att hinna duscha innan frukosten, men det blev lite stressigt ändå. efter frukosten var det möte (det var tre stora möten varje dag) och efter det var det dags för lunch som man får fixa som man vill. jag, nea, nea och habel gick till subway och åt där efter mycker om och men. dags för möte igen, och sen träffade jag syster en stund.
kvällen spenderades på stan, jag och emilia gick och kollade på dolce and gabanna kläder och sen blev det mat på donken. härlig blandning. 

31 dec: vi sov länge, frukost, möte, lunch på godaste thai-stället med folk, möte igen och sen var det fotboll som gällde. (obs, vi tittade på.) nu blev det stress stress stress. vi har 1 ½ h att göra oss klara till nyårskvällen, det visar sig senare att vi har 1 h. och jag var inte klar på långe vägar när 50 minuter hade gått. efter en lång stund på många olika toaletter blev jag tillslut klar. 
kvällen var lite seg i början, inte alls som jag hade tänkt mej. men efter ett tag blev det mycket bättre och jag säger bara dans dans dans. folket hade tänkt att stanna uppe hela natten, men jag var inte så pepp på det. snälla som dom är fick jag gå och lägga mej vid 04.55.

1 jan: efter 4 h sömn kommer nea och väcker mej, går upp och fixar till mej så gott det går innan frukosten och mötet. vi packar ihop våra saker och vid halv 3 åker mina kära vänner upp till lkpg igen medan jag står kvar där alldeles ensam. efter 15-20 minuter kommer pappa och syster och vi går och äter. resten av dagen och kvällen gick åt till att flytta saker. 


okej, det blev långt, och jag har inte lagt in bilderna än. men dom kommer. snart.  

dag nr 2

jag är riktigt trött, sov 15 h i natt och jag vaknade inte änns när pappa borrade i taket. nästan värt att skriva upp.

nya tider

jag har haft några underbara dagar på unite i jkpg, vissa saker bättre än andra. bra möten (frank frågar gillars mycket), underbara människor, dock fungerade inte allt lika bra praktiskt. men det är ju alltid det roliga stunderna man kommer ihåg, så jag antar att jag kommer ha glömt att skolan där vi sov var vattenskadad och hade runt tio fungerande toaletter på över 400 tjejer. hahah.
just nu kan jag bara säga att jag längtar tillbaka, eller till sommaren med nyhem, bjärka och frizon. det kommer bli perfekt.

annars är jag ganska trött nu, även fast jag var en av få som sov några timmar alls i natt. jag tror att jag kommer sova gott.

och eftersom det är nytt år, nytt årtionde till och med, tycker jag det var dags för en liten förändring här. jag ska börja skriva ordentliga rubriker, vi kan kalla det nyårslöfte. eller nått.

nu ska jag nog börja fundera på att hjälpa syster att packa upp lite, snart. (jag stannade kvar i jkpg och pappa kom ner hit för att hjälpa syster att flytta)
godnatt folks.

RSS 2.0